海馬床褥x《閨蜜睡房》40.1集

在無綫劇集《誇世代》色誘陳豪而獲封為新一代「咪神」的陳偉琪(Vicky)為東網巨星節目「海馬牌床褥特約」《閨蜜睡房》擔任嘉賓,她穿上像藍色裇衫的睡衣笑說:「咁樣瞓覺好舒服,因為女仔都鍾意唔戴Bra瞓覺,一笠上去就得。」熱愛運動的她更是打籃球高手,她說:「小學四年級開始打籃球,又鍾意玩田徑,所以身形比較大隻,好多肌肉。」有指身材好做運動時有「阻力」,她笑言沒有此煩惱:「戴運動Bra跑步同跳都冇問題。」

外表女人味十足的Vicky笑說:「私底下嘅我係好男人!」又指自己不愛斤斤計較兼好就得人,她說:「屋企啲粗重嘢,搬搬抬抬都係我做,五歲就識自己拎行李,其實我好Man。」選美出身的她在加拿大溫哥華華裔小姐競選中,個人連奪亞軍、「最上鏡小姐」及「最優雅模特兒獎」,但原來在溫哥華修讀政治及哲學的她以前一直想做律師,參加選美純屬誤打誤撞。

Vicky透露當年參加選美是受髮型師鼓勵:「佢話『你試吓啦,個樣又唔太衰,第日你做咗嫲嫲、婆婆,都可以同啲孫講參加過香港小姐、華裔小姐,留個倩影。』」又自爆行Catwalk時,被老師鬧行得似男人,由於不甘心亦唔輸得,她很努力看模特兒錄影帶練習行路姿態,她說:「攞到亞軍、最上鏡小姐都唔係最開心,最開心係攞到最優雅模特兒。」更大談擇偶條件及對愛情的看法,記得今個星期五、六、日收看《閨蜜睡房》喇!

第40.1集

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20180125/bkn-20180125000047528-0125_00862_001.html?eventsection=hk_entertainment&eventid=4028828d5b1d2faa015b861944e75afe